Másnapos vegán pala amerikai módra

2019. április 10. - Plantbased

vegan_palacsinta.jpg

 

Ez az az étel, amit minden napszakban lehet és jólesik fogyasztani. Amióta megérkezett hozzánk is a villásreggelizés azaz bruncholás divatja azóta különösen népszerű, hiszen egy igazán alapos reggeli során kikerülhetetlen finomság. Ezt a receptet egy átmulatott este után készítettem otthon, merthogy ez az amerikai palacsinta másnapos kajának sem utolsó. A lenti recept szerinti elkészítéshez szükség van egy botmixerre, de ha nincs botmixered, vagy nem esne jól a zaj, akkor finom szemű lisztet, vagy zabpelyhet használva szintén isteni végeredményt kapsz. Ha van botmixered és követed a receptet tejbegrízes, zabkásás ízvilágú párnácskákat kapsz a végén. 

Hozzávalók:

  • 2 bögre nagy szemű zabpehely
  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • késhegynyi
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 egész banán
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 250 ml növényi tejszín
  • 350 ml szódavíz

Elég lesz egy tál az egész tésztához, először a száraz összetevőket keverd össze (a hozzávaló listában a banánig felsorolt tételek), majd add hozzá a többi összetevőt (érdemes a banánt pár darabra törve beletenni) és dolgozd össze botmixerrel. Ennek a tésztának nincs szükségre pihenésre úgyhogy már sütheted is.

Érdemes egy kisebb beltartalmú merőkanalat használnod, így méricskélned sem kell és a palacsinták is egyforma méretűek lesznek. Ha tudsz használj kókuszolajat, az kevésbé okoz zsírszagot és egészségesebb is. 

Ha kész vagy, bármilyen feltéttel isteni lesz. Pár pro tipp:

Édes feltétek:

  • gyümölcsök (eper, málna, áfonya, barack, meggy, aszalt szilva, aszalt vörösáfonya)
  • juharszirup
  • édesített, citromlével kevert, vegán joghurt
  • fahéj porcukorral
  • fekete csokikrém kis tálban, növényi tejjel összeolvasztva (max. egy perc a mikróban) 
  • gyümölcslekvárok (ha szerencsés vagy, és még van otthon a nagymamád lekvárjából azzal az igazi)

Sós feltétek: (ha sós palacsintát szeretnél, a cukor felét ki is hagyhatod a tésztából, akkor 1 evőkanál nádcukorral készítsd)

  • Vékonyra vágott répa, kis olajon megdinsztelve
  • fokhagymás párolt spenótlevelek
  • villával tört, fűszerezett tofu (300 gramm tofuhoz, 1/2 teáskanál, kömény, 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál vegeta, 1/2 evőkanál fűszerpaprika, egy fél citrom leve, 1 evőkanál víz) 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://plantbased.blog.hu/api/trackback/id/tr5614752243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása