Ez az az étel, amit minden napszakban lehet és jólesik fogyasztani. Amióta megérkezett hozzánk is a villásreggelizés azaz bruncholás divatja azóta különösen népszerű, hiszen egy igazán alapos reggeli során kikerülhetetlen finomság. Ezt a receptet egy átmulatott este után készítettem otthon, merthogy ez az amerikai palacsinta másnapos kajának sem utolsó. A lenti recept szerinti elkészítéshez szükség van egy botmixerre, de ha nincs botmixered, vagy nem esne jól a zaj, akkor finom szemű lisztet, vagy zabpelyhet használva szintén isteni végeredményt kapsz. Ha van botmixered és követed a receptet tejbegrízes, zabkásás ízvilágú párnácskákat kapsz a végén.
Hozzávalók:
- 2 bögre nagy szemű zabpehely
- 1 bögre liszt
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- késhegynyi só
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 egész banán
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 250 ml növényi tejszín
- 350 ml szódavíz
Elég lesz egy tál az egész tésztához, először a száraz összetevőket keverd össze (a hozzávaló listában a banánig felsorolt tételek), majd add hozzá a többi összetevőt (érdemes a banánt pár darabra törve beletenni) és dolgozd össze botmixerrel. Ennek a tésztának nincs szükségre pihenésre úgyhogy már sütheted is.
Érdemes egy kisebb beltartalmú merőkanalat használnod, így méricskélned sem kell és a palacsinták is egyforma méretűek lesznek. Ha tudsz használj kókuszolajat, az kevésbé okoz zsírszagot és egészségesebb is.
Ha kész vagy, bármilyen feltéttel isteni lesz. Pár pro tipp:
Édes feltétek:
- gyümölcsök (eper, málna, áfonya, barack, meggy, aszalt szilva, aszalt vörösáfonya)
- juharszirup
- édesített, citromlével kevert, vegán joghurt
- fahéj porcukorral
- fekete csokikrém kis tálban, növényi tejjel összeolvasztva (max. egy perc a mikróban)
- gyümölcslekvárok (ha szerencsés vagy, és még van otthon a nagymamád lekvárjából azzal az igazi)
Sós feltétek: (ha sós palacsintát szeretnél, a cukor felét ki is hagyhatod a tésztából, akkor 1 evőkanál nádcukorral készítsd)
- Vékonyra vágott répa, kis olajon megdinsztelve
- fokhagymás párolt spenótlevelek
- villával tört, fűszerezett tofu (300 gramm tofuhoz, 1/2 teáskanál, kömény, 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál vegeta, 1/2 evőkanál fűszerpaprika, egy fél citrom leve, 1 evőkanál víz)
Jó étvágyat!