Zöldbabos gombaragu

2019. április 20. - Plantbased

zolbabos_gomba.jpg

Reggelente általában valami sósra vágyom, ezért kreatívnak kell lennem, ha megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmazó ételt szeretnék készíteni. Eddig kísérleteztem pár recepttel, igyekeztem laktató reggelit összehozni, ami energiát ad akár délutáning is, ha nem lenne időm korán ebédelni. Jelenleg ez a zöldbabos gombás ragu a kedvencem, amit két szelet pirított teljes kiörlésű rozskenyérrel és nagy adag zöldséggel szoktam tálalni. nem csak nagyon finom, de iszonyú hamar kész is van. 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gramm csiperke gomba
  • 200 gramm zöldbab
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál kakukkfű
  • 1 teáskanál citromlé

Mint a legtöbb magyar recept ez is így kezdődik: vegyél egy fej vöröshagymát, vágd kockára, és kis olajon pirítsd üvegesre. Ezután... A gombát megtisztítva kisebb szeletekre vágva add a vöröshagymához, majd a zöldbabot is add hozzá (Tipp: fagyasztott zöldbabot szoktam venni, amit a fagyasztóból egyenesen a tálba öntök, így viszont több időbe telik amíg megpárolódik). Ha megpárolódtak a zöldségek, ad hozzá a fűszereket keverd meg jól, és hagyd pár percig összefőni lassú tűzön. Esetleg amíg összeérnek az ízek, megpiríthatod a kenyeret (Tipp: margarinnal és sós pirospaprikaporral még finomabb!), majd moss és vágj fel néhány zöldséget. Így mikor elkészül a ragud egyből tudsz szedni és enni. 

Remélem, legalább annyira fog ízleni mint nekem!

A bejegyzés trackback címe:

https://plantbased.blog.hu/api/trackback/id/tr8414776758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása